diumenge, 17 de juny del 2012

les xicotetes no, gràcies!


Com cada diumenge, he fet el meu passeig habitual per la mar,  des de la platja del rei fins al mareny blau.  com és habitual des del mes de maig hi ha molta gent que s’entreté fent tellines a la voreta de la mar, una afició molt entretinguda i de la qual no tindria res a objectar si no fos perquè  hi ha molts “ tellinaires “ que no filen gens prim i arrepleguen totes les tellines que trobem, siguen aquestes grans o xicotetes.
Tots sabem que els caçadors, si més no els bons caçadors, mai no disparen contra les cries, com tampoc els excursionistes que per la primavera fan espàrrecs cullen els més xicotes. Clar, seria absurd que ho feren perquè en el pecat portarien la penitència: ni el caçador trobaria pardals l’any següent, ni els excursionistes espàrrecs a la setmana vinent.
Per què doncs els recol·lectores de tellines no fan el mateix? És que a la mar no s’hi valen les lleis bàsiques de la natura?  Una tellina petiteta no té la substància d’una gran i a més encara ha de criar. per què no les deixem criar?
Al capdavall és una qüestió de sentit comú, vaja, de caixó.  recordeu que els nostres avis sempre deien  que la gallina vella fa millor caldo. Deixeu les xicotetes per a la pròxima temporada, per favor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada