dijous, 16 de desembre del 2010

E-BOOK

La tableta da alas al libro 'pirata'

 Acabe de llegir el reportatge publicat a El País La tableta da alas al libro "pirata"http://www.elpais.com/articulo/cultura/tableta/da/alas/libro/pirata/elpepicul/20101103elpepicul_1/Tes i m'he quedat amb un sentiment de por al cos. Pel que sembla l'ipad d'apple és un invent malèfic que arruinarà el món editorial perquè facilita la pirateria del llibre electrònic. De fet, des que ha aparegut aquest dispositu electrònic la prateria s'ha disparat. I, és clar, com més va, més ipad es vénen i  més pirateria... Les edtorials estan alarmades; els editors preocupats.

D'altra banda, Libranda la plataforma de distrbució de llibres electrònc, enguany no  publicarà  ni la meitat de llibres que tenia previst.  Per què? No se se sap.  I per acabar-ho d'adobar, el preu dels llibres electrònics és  encara bastant car com per a competir amb el llibre de format tradiconal. Al capdavall, em fa la impressó que hi ha una mena de conspiració  contra l' e-book.  Editorals  i distribudores li tenen terror. El veuen com es veia   l'arribada de l'antcrist a l'Edat Mitjana.  

Sembla que El País ha fet un reportatge a mida, totalment parcial que sols reflecteix les inquietuds i  temors dels intermediaris de la indústria del llibre. Hom troba a faltar el punt de vista dels lectors, dels escriptors i dels professionals relacionats amb el sector, com ara, traductors, correctors, etc. Afortunadament, ara, a les edicions digitals dels periòdics, hi ha la possiblitat de comentar la notícia o l'article publicat. I gràcies a aquest apartat, accedim a un munt d'opinions de totes les formes i colors. Així, és com m'he assabentat que el lectors de llibres electrònics  tenen la sensació que tot es posar pals a les rodes del nou format del llibre. Són molt més cars que a Europa, incompatibles amb l'ipad i  tenen molt poca oferta. Això em fa pensar en Libranda i de passada amb la possible conspiració del món editorial contra l'e-book. 

Us recomane la lectura del següent enllaç per a saber-ne més

http://observadorsubjetivo.blogspot.com )

1 comentari:

  1. Hem trobat molt interessant el teu comentari, precisament cal l'anàlisi crític per a no perdre's en aquesta societat de la informació. Mòdul superat.

    ResponElimina